фото: Университетски ботанически градини на СУ Св. Климент ОхридскиРайонната прокуратура във

...
фото: Университетски ботанически градини на СУ Св. Климент ОхридскиРайонната прокуратура във
Коментари Харесай

Прокуратурата във Варна проверява отнемане с ЧСИ на Ботаническата градина към СУ Св. Климент Охридски

фото: Университетски ботанически градини на СУ „ Св. Климент Охридски

Районната прокуратура във Варна  разпореди на ОД на Министерство на вътрешните работи да извърши  инспекция в Ботаническата градина край Варна . Повод за нея е  жалба на шефа на Университетски ботанически градини  на СУ " Св. Климент Охридски ", импортирана на 27 август в деловодството на прокуратурата.

В жалбата  се твърди, че  частни лица са влезнали във притежание на 18 дка от територията на Ботаническата градина , като се  показали за притежатели .

От своя страна  лицата , против които е подадена жалбата, са показали в Районната прокуратура във Варна  протокол за наложително лишаване на неподвижен парцел , въвод във притежание, осъществен на 26 август тази година от частен правосъден реализатор, както и изпълнителен лист по частно гражданско дело за предаване владението на същия парцел.

Проверката е ориентирана и към определяне на обстоятелства , за които се твърди в жалбата на шефа на Ботаническата градина.

Според него  на тази територия се намират оранжерии, хранилища, инвентар, препарати, посадъчен материал и други движимости , благосъстоятелност на Университетски ботанически градини на СУ " Св. Климент Охридски ", до които  чиновниците и служащите към този момент нямат достъп ./ news.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР